Μαριάς: Να καταργηθεί η ασυλία της τρόικας

Να καταργηθεί η ασυλία της τρόικας και των υπαλλήλων της για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες με μνημόνια και έτσι να μπορούν να παραπεμφθούν στα δικαστήρια, ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μαριάς, που βρίσκεται στο Στρασβούργο και μετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει ότι κατέθεσε και σχετική τροπολογία μαζί με άλλους τέσσερρις βουλευτές των Eυρωπαίων Αντι-φεντεραλιστών, η οποία θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση της απασχόλησης, υποστηρίζει ότι “αποτελούν περισσότερο μια προεκλογική διακήρυξη εκ μέρους του κ. Σαμαρά, εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτιμά ότι επίκεινται, ή τουλάχιστον σχεδιάζονται, κι άλλα μέτρα. Θεωρεί ότι “σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού”. “Αν φυσικά αυτά περάσουν, γιατί ελπίζω ο ελληνικός λαός να αντιδράσει και να μην τα επιτρέψει. Αν όμως περάσουν φυσικά θα είναι πιο δυσμενής η θέση των Ελλήνων πολιτών”.

Προσθέτει, δε, και μια άλλη διάσταση, η οποία, όπως λέει, θα επηρεάσει και την Ελλάδα και αφορά “την απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν να "κόβουν" χρήμα. Αν συνεχιστεί αυτό, θα έχει άσχημες επιπτώσεις και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Άρα το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο στις αγορές θα αντιμετωπίσει πέραν των άλλων και πρόβλημα λόγω της περιορισμένης ρευστότητας που θα υπάρξει από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να σταματήσει να τυπώνει χρήμα”.