Κάρας: Η τρόικα πέθανε, πρέπει να ετοιμάσουμε το διάδοχό της

Το... θάνατο της τρόικας ανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Αθήνα ο επικεφαλής των ευρωελεγκτών της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, σημειώνοντας πως σύντομα θα πρέπει να ετοιμαστεί και το διάδοχο σχήμα της, που θα δράσει στην Ελλάδα και την Κύπρο.

“Η τρόικα πέθανε”, ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως το Μάιο η Πορτογαλία θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, και άρα θα πρέπει να προετοιμαστεί ο διάδοχός της, που θα αφορά μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο διάδοχος αυτός, τόνισε, θα πρέπει να υπόκειται σε δημοκρατικό και πολιτικό έλεγχο, ώστε να αποκτήσει δημοκρατική νομιμοποίηση, ενώ θα πρέπει να λειτουργεί με μεγαλύτερη διαφάνεια από τη σημερινή τρόικα.

Παράλληλα, ο Ότμαρ Κάρας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χθεσινή του τοποθέτηση ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το Δεκέμβριο δεν του κατέθεσε καμία πρόταση, αλλά “επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα”, εξηγώντας πως δεν αναιρεί τη δήλωση αυτή, αν και ο ο έτερος των ελεγκτών ευρωβουλευτών, Λίεμ Χόανγκ Νγκοκ, τον “άδειασε” - επιμένοντας ότι ο αρχηγός τους ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και για τις συνέπειες της τρόικας και για την έξοδο από τη κρίση.

Διαβάστε: Κάρας: Ο Τσίπρας μου έδωσε το πρόγραμμά του - Δεν είπε τίποτα