Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega. "Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου.

Σε ερώτηση εάν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν προεκλογικό άρωμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "το πρώτο 6μηνο του 2014 αφορά μόνο στις 100.000 θέσεις εργασίας, από τις 440.000 θέσεις απασχόλησης που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βρούτση" και πρόσθεσε: "όταν όμως έχεις μια ανεργία τα τάξης του 27,8% αυτή η σταδιακή αποκλιμάκωση δεν σου αρκεί. Με το πρόγραμμα αυτό που αφορά περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού πετυχαίνεις μια γρήγορη αποκλιμάκωση και παίρνει μια ανάσα η κοινωνία".

Σχετικά με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, η τρόικα θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Κεδίκογλου, έκανε λόγο για πλεόνασμα πάνω από 800 εκατ. ευρώ και επισήμανε: "μόλις βεβαιωθεί το πλεόνασμα από την Eurostat, από κει και πέρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διάθεσή του. Έχει πει ο πρωθυπουργός πως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χρήζουν άμεσης βοήθειας".