Σ. Κεδίκογλου: Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης στο Φαρμακονήσι

 "Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, τα στίγματα των πλεούμενων. Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», απαντώντας στις επικρίσεις για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Επισήμανε ότι ήταν και δύο λιμενικοί πάνω στο σκάφος και πρόσθεσε λέγοντας ότι "θα ήθελα να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας»"

Τόνισε μάλιστα ότι δυο άνδρες του Λιμενικού είχαν ανέβει στο σκάφος των μεταναστών για να τους σώσουν, λέγοντας: "Αν είναι (σ.σ. τα γεγονότα) όπως ισχυρίζονται (σ.σ. οι διασωθέντες) τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία".

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως "μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας είναι  να φέρει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με το πρόβλημα (της λαθρομετανάστευσης), γιατί δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας". 

 

Διαβάστε ακόμα:

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

 Τι συνέβη τελικά στο Φαρμακονήσι; - "Το Λιμενικό μας βοήθησε", λένε οι μετανάστες. Ή μήπως όχι;