ΔΗΜΑΡ: “Δεν αποφασίζει μόνος ο κύριος Στουρνάρας”

Η Δημοκρατική Αριστερά τα βάζει με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Όπως διέρρευσε από την απογευματινή έκτακτη σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ, στην πρωινή αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ενώπιον του Γιάννη Στουρνάρα του τονίστηκε ότι δεν είναι αυτός που θα αποφασίσει για το αν θα περάσουν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο.

Η έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ έγινε για να συζητηθεί η θέση του κόμματος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Αν τα εργασιακά παραμείνουν ως έχουν στο νομοσχέδιο, δε θα τα ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά. Αυτό υποστηρίζει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Η Δημοκρατική Αριστερά αναζητεί απεγκλωβισμό από το αδιέξοδο ενώ το μήνυμα του προέδρου της προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας αργά χθες το βράδυ ήταν κατηγορηματικό όχι στα εργασιακά.

Tα μεγαλύτερα αγκάθια για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι η επέκταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η κατάργηση του επιδόματος γάμου, σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι "η Δημοκρατική Αριστερά θα σεβαστεί την ενότητα της κυβέρνησης".

"Το βροντερό "όχι" της Δημοκρατικής Αριστεράς στα εργασιακά γίνεται για να πάνε τα πράγματα καλύτερα, όχι χειρότερα", τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο το βράδυ υπήρξε πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ στελεχών της ΔΗΜΑΡ και της κυβέρνησης - και με ενδιάμεσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο -, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, χωρίς όμως να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.