Δεν πάνε στη Βουλή τα ονόματα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Μόνο αν προκύψουν από το ΣΔΟΕ στοιχεία μη σύννομα για τα πόθεν έσχες ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων θα δοθούν στη Βουλή, ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντησης της ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης σχετικά με τις έρευνες του ΣΔΟΕ στο πόθεν έσχες 32 πολιτικών προσώπων.

Στο έγγραφο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αναφέρεται ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το “πόθεν έσχες”, οι οποίοι έχουν στόχο στην αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο.

Ειδικά για τους ελέγχους στα “πόθεν έσχες” πολιτικών προσώπων, ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι “με δεδομένο ότι οι υποθέσεις αυτές είναι σε εκκρεμότητα, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, αφενός δεν μπορούν να ανακοινωθούν τα στοιχεία των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων και αφετέρου δεν μπορεί να γίνει εκ των προτέρων λόγος για παράνομη δραστηριότητα αυτών. Αντίθετα, με την ολοκλήρωση κάθε διενεργούμενου ελέγχου και υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος θα διαβιβάζονται στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος προεδρεύει της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002, με βάση την αρχή της νομιμότητας και κατά τους εν τω νόμω όρους, όσα στοιχεία τυχόν προκύψουν ως μη σύννομα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην εν λόγω Επιτροπή για τις κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες”.