Τώρα και η κυβέρνηση ζητάει ομολογία πίστεως από τον Τσίπρα!

Συνεχίζεται η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θρήσκευμα... Το πρωί της Δευτέρας το θέμα συνέχισε η κυβέρνηση!

Ερωτηθείς από τον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας για την "ομολογία πίστεως" που ζητά η ΝΔ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: "Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θα σχολιάσω κομματικές ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να σας πω, είναι ότι πιστεύω, τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες".

Σημειώνεται ότι σε άλλα επίπεδα μετέφερε η ΝΔ την κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μια γεύση των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις κάλπες.

Με επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει "σε τι πιστεύει", με αφορμή τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη, ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: "Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του.

Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης.

Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

"Απειλούν με "χειροβομβίδες", εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;" απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο" δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "παίζει και το ρόλο του ιεροεξεταστή"...

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου είπε, η πίστη του κ. Τσίπρα μπορεί να επηρεάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλησία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Τσίπρας: Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά...

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναφέρει σε μια συνέντευξή του πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, ότι είναι άθεος.

"Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο. Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσσουμε απόψεις" έλεγε το καλοκαίρι του 2011 και συμπλήρωνε: "Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρύβομαι".