Σενάρια εκλογών λόγω του αντίο του Κ. Παπούλια

Έκπληκτους άφησε τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συζήτηση που είχε μαζί τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στην Προεδρία, με μία σιβυλλική του δήλωση.

Ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί του. Ωστόσο, η δεύτερη θητεία του Κάρολου Παπούλια δε λήγει παρά το Μάρτιο του 2015, και άρα θεωρητικά ο ίδιος θα κόψει την πίτα και το ερχόμενο έτος – εκτός αν...

Όταν του ζητήθηκε πάντως να προβλέψει για το αν θα υποδεχθεί το διάδοχό του με ή χωρίς εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: “Εγώ θα είμαι εδώ το Μάρτιο του 2015 για να παραδώσω”.

Όσο για το αν προβλέπει εκλογές εντός του 2014, απάντησε: “Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα. Δεν προβλέπω εκλογές”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε επίσης, ότι θα παραστεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και ότι κατά την παραμονή του στη Μόσχα δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Πούτιν.