Τα “κακά παιδιά” του ευρωκοινοβουλίου που επιτέθηκαν στο Σαμαρά

Το "κακό παιδί" του Ευρωκοινοβουλίου, Νάιτζελ Φάρατζ αλλά και ο ηγέτης του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, Νικ Γκρίφιν, μονομάχησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη χθεσινή του ομιλία!

O Νάιτζελ Φάρατζ είναι το "κακό παιδί" του Ευρωκοινοβουλίου και γνώριμος του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα οι δυο τους τα είπαν πριν μερικές μέρες. Είχαν συνάντηση όπου ο κ. Καμμένος εξέθεσε τις θέσεις του κινήματος στον Νάϊτζελ Φάρατζ και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, όπου βρήκαν πολλά κοινά σημεία. Ο Νάϊτζελ Φάρατζ συμφώνησε με τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα εθνικά θέματα, στην προάσπιση των εθνών - κρατών και της χριστιανικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο Πάνος Καμμένος φέρνει το Νάϊτζελ Φάρατζ στην Αθήνα.

Γεννημένος στο Κεντ, ο 50χρονος Φάρατζ έγινε γνωστός στην Ελλάδα το 2010 όταν η ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, έγινε ανάρπαστη με δεκάδες Ελλήνων να εντυπωσιάζονται από τον στομφώδη λόγο του και την ειρωνική του διάθεση απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, μονομάχησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

"Είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα χορεύει στους δρόμους της Αθήνας, ανεξάρτητα από το ότι η χώρα σας, με τις κακές συμβουλές της Goldman Sachs, υιοθέτησε ένα νόμισμα, το οποίο δεν έπρεπε, ασχέτως από το 30% της ανεργίας, το 60% της νεανικής ανεργίας, από το ότι ένα νεοναζιστικό κόμμα προελαύνει, ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία", ανέφερε ο Φάρατζ.

"Κι έρχεστε εδώ κύριε Σαμαρά και μας λέτε ότι αντιπροσωπεύετε την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού; Λοιπόν, λυπάμαι αλλά δεν είστε επικεφαλής της Ελλάδας και σας προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας. Λέγεται Νέα Δημοκρατία, προτείνω να το ονομάσετε Μη Δημοκρατία", τόνισε!

Ο δεύτερος ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά είναι ο ακροδεξιός Νικ Γκρίφιν.

Το 1995 εντάχθηκε στο Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), στο οποίο έγινε εκδότης του κομματικού εντύπου Spearhead (λόγχη) και κομματικός εκπρόσωπος. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Γκρίφιν εξέφρασε θετικές απόψεις για τον Χίτλερ. Επίσης, είναι γνωστός αρνητής του ολοκαυτώματος. Το 1998 του επιβλήθηκαν κυρώσεις για τις ρατσιστικές απόψεις που εξέφρασε στο έντυπο The Rune (έκδοση Νο. 12/1997) στο οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τους μαύρους ως "ράτσα σκλάβων".

Το 1999 έγινε αρχηγός του κόμματος, παίρνοντας τη θέση του Τζον Τύνταλ, ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής του. Θέλησε να δώσει στο κόμμα μια νέα εικόνα, αφαιρώντας από τις δημόσιες εμφανίσεις σύμβολα που παρέπεμπαν στο ναζισμό (τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τον προκάτοχό του).

Στις Ευρωεκλογές του 2009, εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με το κόμμα του και θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ομόσταυλό του Άντριου Μπρονς.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλσε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής.