“Ανταρσία” κατά Καμμένου από έξι βουλευτές

Χωρίς έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Γιοβανόπουλος, συνεδρίασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι έξι αυτοί βουλευτές, μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος πάντως παρέστη στις διαδικασίες του Συμβουλίου, υπογράφουν επιστολή με την οποία εξηγούν τους λόγους της απουσίας τους και ζητούν από τον Πάνο Καμμένο να συγκληθεί πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης.

Στο αίτημα αυτό, το οποίο εστάλη στον Πάνο Καμμένο μέσω e-mail, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε αρνητικά, απαντώντας ότι "η συμμετοχή των βουλευτών στον Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική".

Ο Κ. Γιοβανόπουλος, μιλώντας με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απέφυγε να πει γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, λέγοντας ότι έχει δεσμευθεί απέναντι στους άλλους συναδέλφους του. Οι βουλευτές που απουσιάζουν, εκτός του κ. Γιοβανόπουλου, είναι η Σταυρούλα Ξουλίδου, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιώργος Νταβρής και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος δεν παρέλειψε να πετάξει “σπόντες” για στελέχη του κόμματος, καλώντας τα να φύγουν "από τους καναπέδες και από το Facebook και να κατεβούμε στους δρόμους" και προσθέτοντας: "Όποιοι εποφθαλμιούν τις καρέκλες να τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ. Απεδείχθη από την πρώτη αποστασία ότι καλά μας έκαναν και έφυγαν. Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες".

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά" απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα. Τόνισε επίσης πως αν χρειαστεί θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ είπε με νόημα πως "στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά".

Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε".

Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος" ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.