“Αγκάθι” το δημοσιονομικό κενό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Οι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα εξεταστούν σήμερα Σάββατο στη συνεργασία του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγ. Βενιζέλο.

Σημειώνεται πως τρόικα και υπουργείο Οικονομικών πρέπει να συμφωνήσουν στα εκκρεμή ζητήματα της κάλυψης του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού του 2014, της αποκρυστάλλωσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 –2017, αλλά των αλλαγών στην αγορά εργασίας προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως στόχος είναι η ελληνική πλευρά να έλθει σε συμφωνία με την τρόικα το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αξιολόγηση του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2014 θα μπορούσε να συμπτυχτεί, ώστε η τρόικα να επιστρέψει στα μέσα Μαΐου.

Οι κ.κ. Π. Τόμσεν, Μ. Μόρς και Κλ. Μαζούχ θα έλθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ενώ η ακριβής ημερομηνία αφίξεως τους δεν έχει επακριβώς προσδιορισθεί.