Σαμαράς – Βενιζέλος αποφασίζουν για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να βρεθεί λύση στη διαφωνία που έχει ανακύψει αναφορικά με το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και να ξεπεραστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σε αυτή την πρώτη συνάντηση στο νέο έτος αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. Κατά τις ίδιες πηγές, θα εξετασθούν και θέματα που αφορούν στον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενόψει της έλευσης της στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα των 25 ευρώ στα νοσοκομεία υπάρχει έντονη αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χαρακτηρίσει "τρίχες" όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης, ενώ εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξαιρεθούν από τη χρέωση συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.

"Το μέτρο των 25 ευρώ είναι εξυγιαντικό μέτρο, το θεωρώ ορθό, το υπερασπίζομαι, αλλά σέβομαι τις διαφορές με τον ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσω μαζί τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μία από τις προτάσεις οι οποίες εξετάζονται ως εναλλακτικό μέτρο είναι η επιβολή τέλους σε όλα τα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Η τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν έχει αντίρρηση για την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα παραπεμπτικά.