Κλιμάκωση της κόντρας ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδη

Στα ύψη βρίσκεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για την επιβολή "εισιτηρίου" 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης ζητάει από το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα, όμως ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, άφησε ανοιχτό το θέμα, σημειώνοντας ότι είναι αντικείμενο διαλόγου τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και εντός της κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του ότι τελικά θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για... τρίχες Γεωργιάδη και εξαπολύει επίθεση φωτογραφίζοντας και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει μεταξύ άλλων, ότι τα "ισοδύναμα" που επικαλείται, "ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα 'Ζάππεια' που χάθηκαν" και τκαλεί τον υπουργό να αξιοποιήσει τους πόρους που προέκυψαν από την εξοικονόμηση πόρων, την οποία στήριξε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ, στην Υγεία τόσο με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, όσο και με τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ.

Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν αρνήθηκε το θέμα που έγκαιρα του θέσαμε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους "έχοντες και κατέχοντες" θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια. Και όταν δηλώνει δημοσίως ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι "για τρίχες" ας σκεφτεί το πόσο "τρίχες" θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη".

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει το μέτρο "νέο χαράτσι" που επιβάλλει "η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της "ανάπτυξης"", ενώ κάνει λόγο για "τζάμπα μάγκες" αναφερόμενο σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ "εκφράζουν την αντίθεσή τους" ενώ "ως κυβερνητικοί εταίροι ψήφισαν πανηγυρικά τα συγκεκριμένα μέτρα, πριν λίγους μήνες".