“Μόνο μου κριτήριο η Ελλάδα και το μέλλον της”

Χωρίς να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο γύρω από την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το μείζον θέμα των αλλαγών στα εργασιακά, ο πρωθυπουργός μίλησε για σκληρή διαπραγμάτευση και για πάρα πολλές αλλαγές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας.

"Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε. Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Μοναδικό κριτήριο η Ελλάδα και το μέλλον της. Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας και ότι "Έχουμε αλλάξει πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας".

Με την τελευταία του φράση ο κύριος Σαμαράς στέλνει μήνυμα προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι ήδη έχει διαπραγματευθεί και έχει πετύχει να ακυρώσει πολλά από τα "θέλω" της τρόικας, αλλά και ταυτόχρονα αφήνει να εννοηθεί ότι ενδέχεται η συζήτηση για τα εργασιακά να μείνει εκτός διαπραγμάτευσης.

Πάντως, με τη φράση ότι: "Το μόνο μου κριτήριο είναι πάντα η Ελλάδα και το μέλλον της", με την οποία έκλεισε την σύντομη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε προς το εξωτερικό ότι είναι αποφασισμένος να κάνει αυτά που πρέπει για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.