Βενιζέλος : Δεν πρέπει να ανοίξουμε μέτωπα όπως το εργασιακό

Αντίθετος σε αλλαγές στα εργασιακά δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε πως “Δεν πρέπει να ανοίξουμε μέτωπα όπως το εργασιακό” τονίζοντας πως κάτι τέτοιο “δεν έχει δημοσιονομικό όφελος”.

Ειδικά για τα εργασιακά που αποτελεί αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ . Βενιζέλος είπε πως είναι “προκλητικό και αδικαιολόγητο” να ανοίγει τώρα αυτή η συζήτηση και σημείωσε όιτι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν πιο δίκαια τα μέτρα χωρίς οριζόντιες περικοπές.

Εξερχόμενος της Βουλής ο κ. Βενιζέλος είπε πως είναι σημαντικό μέσα στις λίγες επόμενες μέρες να κλείσει η συμφωνία, η οποία όμως πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και το πακέτο μέτρων να είναι το τελευταίο αλλά και να πείσει τόσο την κοινωνία όσο και τις αγορές, διαφορετικά προειδοποίησε "θα πεέσουμε και πάλι σε κατάσταση αβεβαιότητας".

Όσο για τη σημερινή συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα.

Είπε ακόμα ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα σε υψηλό διαπραγματευτικό επίπεδο μέσα στις επόμενες ώρες.

“Δεν είμαστε προτεκτοράτο” είπε ακόμα ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως “αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι εταίροι και η τρόικα”.

Τέλος υποστήριξε ότι “το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό είναι καθαρά πολιτικό” και επανέλαβε ότι , “εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά θα πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα”.

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η πολιτική διαπραγμάτευση του Πρωθυπουργού είπε η Φ. Γεννηματά ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες μετά το πέρας των δηλώσεων Βενιζέλου.