“Να δώσουμε μάχη για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο”

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την επιμονή της να μη μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης άσκησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης, που είναι και ένας από τους 41 βουλευτές του κόμματος που έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Κοντογιάννης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει “μάχη” ανάλογη με εκείνη που έδωσε για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αυτή τη φορά για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ αν δεν υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί ο ΕΦΚ αποκλειστικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Κοντογιάννης πρότεινε να μειωθεί και στο πετρέλαιο κίνησης.

“Οι μάχες δίνονται ακόμα και όταν θεωρούνται χαμένες”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για το αν ο Γιάννης Στουρνάρας έχει δίκιο στα επιχειρήματά του κατά της μείωσης του φόρου, τα οποία επανέλαβε και ανήμερα τα Χριστούγεννα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε: “Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Στουρναρας τεχνοκρατικά, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, όπου θα πρέπει να κινηθούμε προς το συμφέρον των πολιτών”.