Η κυβέρνηση πέρασε το τεστ με απώλειες – Πονοκέφαλος για Βενιζέλο, Καμμένο

Πέρασε με απώλειες τη διπλή δοκιμασία η συγκυβέρνηση στη Βουλή το Σάββατο.

Ο νέος φόρος ακινήτων πέρασε με 152 ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον Β. Πολύδωρα που ψήφισε «όχι» και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Απών ήταν και ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ. Πέρασε και ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, εν όψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή.

Μάλιστα συνεδριάζει το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Με επιστολή τους προς τον κ. Βενιζέλο επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αμφισβητούν τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά σε ιδεολογικό επίπεδο και εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες, ενώ σημειώνουν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία, όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,  ζητούν να συζητηθούν, στη σημερινή συνεδρίαση:
Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

Μυστήριο στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Το Σάββατο όμως προέκυψε και ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ανεξαρτητοποιείται.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους λόγους αυτής της κίνησης, η ίδια είπε ότι θα τους εξηγήσει αφού δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική επιστολή που έχει στείλει στον πρόεδρο της Βουλής.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο προεδρείο της Βουλής τέτοια επιστολή, ενώ και στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνουν άγνοια για το θέμα.