Άρση ασυλίας του Καπερνάρου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκρυψε εισόδημα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ, κατά ψήφισαν μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν “παρών” και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης ζήτησε να δοθούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας του, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εντοπίστηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητά του ως δικηγόρος, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Αντίθετα, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για απιστία περί την υπηρεσία ως δημοτικός σύμβουλος, εισηγήθηκε η Επιτροπή, με ψήφους 6 κατά της άρσης (πρόεδρος, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ) και 4 υπέρ.