Κεδίκογλου: Πρέπει το αργότερο αύριο να έχουμε συμφωνία

“Σήμερα ή αύριο πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία” ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, δείχνοντας ότι χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι αρχίζουν να επιστρέφουν χρήματα στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ κατάλαβε από πρώτο χέρι πόσο κρίσιμο είναι για την Ελλάδα να εξασφαλίσει ρευστότητα.

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την εκταμίευση της δόσης δεν θα φύγουν άλλες επιχειρήσεις από τη χώρα. “Οι δυο επιχειρήσεις που φύγανε δε φύγανε σε κανένα φορολογικό παράδεισο ή σε χώρα με καλύτερες εργασιακές σχέσεις, αλλά σε χώρες με εξασφαλισμένη ρευστότητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα” διευκρίνισε.

“Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ποιοι μπορούν και βάζουν την αδήριτη εθνική ανάγκη πάνω απ’ όλα. Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου για τις διαρροές βουλευτών από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βάζουν την εθνική ανάγκη πάνω απ’ όλα και θα ψηφίσουν τα μέτρα.