Υποβρύχια: Σύγκρουση Τσίπρα – Βενιζέλου με “υπερασπιστή” το Σαμαρά

Για σφοδρή μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι έτοιμος ο κυβερνητικός συνασπισμός ενόψει της συζήτησης τστη Βουλή της πρότασης που έχει υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Μάλιστα σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο καθόρισαν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Από τις 10 το πρωί συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το σκάνδαλο, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με τις συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η ιδιοκτήτρια των οποίων έλαβε μεν τεράστια ποσά, αλλά τα υποβρύχια σαπίζουν και η επιχείρηση είναι κλειστή.

Η πρόταση που ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο φαίνεται ότι δεν έχει πιθανότητα υπερψήφισης, καθώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα την καταψηφίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες πως "έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός αυτή την πολύ σοβαρή συζήτηση στη Βουλή. Κι έχω κι εγώ περιέργεια να δω αν θα έρθει να υπερασπιστεί και να καλύψει τον Αντιπρόεδρό του ή διά της απουσίας και της σιωπής του ουσιαστικά θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο. Έχει ενδιαφέρον".

Είναι άγνωστο ο Α. Σαμαράς θα θελήσει να βρεθεί ο ίδιος στη Βουλή και να σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης του Ευ. Βενιζέλου.

Αυτό θα το πράξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος έχει πει ότι είναι αποφασισμένος και έτοιμος να καταγγείλει, με ονόματα και στοιχεία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα ανταγωνιστών επιχειρηματιών, όταν στρέφεται κατά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη το πλάισιο στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Βενιζέλος έθα είναι με συγκεκριμένα ερωτήματα, που αναμένεται να απευθύνει προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για "συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ";