Τσίπρας: Θα αφήσει ο Σαμαράς το Βενιζέλο επί ξύλου κρεμάμενο;

Την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, εκ μέρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως επεσήμανε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε αργά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε “πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη”.

Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε, ότι “είναι μια επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια”, κάνοντας ειδική αναφορά στο γερμανικό Die Linke που, όπως παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την κυβέρνηση συνασπισμού κατέχει πλέον ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απελευθέρωση των απολύσεων. “Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας της κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και τα ζητήματα αυτά να περάσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση. Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.