Τσίπρας: Ο Σαμαράς ρωτάει τους δευτεροκλασάτους της τρόικας…

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε αναξιοπρεπή θέση, και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του, όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς να ρωτήσει πρώτα κάποιους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους της τρόικας οι οποίοι μάλιστα πολλές φορές υποδεικνύουν σχιζοφρενικές επιλογές", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Euronews ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να πείσει τους βορειοευρωπαίους για την ανάγκη μερικού κουρέματος χρέους της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας είπε: "Στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό μπροστά στους Ευρωπαίους φορολογουμένους και τους καταθέτω την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που είναι μία βιώσιμη και επωφελής πρόταση και για τους ίδιους. Γιατί ακολουθώντας αυτή την πολιτική, ο Ευρωπαϊκός Νότος θα χρειάζεται διαρκώς νέα δάνεια. Γιατί η λιτότητα μας οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και σε νέο δανεισμό".

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε πως είναι μια μεγάλη πρόκληση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αντίστροφα.