Σαμαράς: Δεν ασχολούμαι με όσους κινούνται μέσα στο σκοτάδι

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απαντά, μέσω συνέντευξής του στην “Καθημερινή”, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα σενάρια περί σχηματισμού άλλης κυβέρνησης με διαφορετικό πρωθυπουργό, υπό την παρούσα Βουλή.

“Τα θεωρώ -και το λέω καθαρά- σενάρια πολιτικής ανωμαλίας”, τονίζει και προσθέτει ότι “δεν ασχολούμαι με όποιους κινούνται, ενδεχομένως, στα σκοτάδια”.

Ο κ. Σαμαράς, που αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο, παρά το γεγονός ότι κατά την εκτίμησή του κάτι τέτοιο θα ήταν προς το συμφέρον του, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει “επιτομή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας”, ενώ αποκαλύπτει ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και “τα είπαν σαν καλοί φίλοι”.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η απόφαση για την περαιτέρω μείωση του χρέους πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους την άνοιξη, και αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο, ενώ υπαινίσσεται πως σημειώνονται διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας, υποδεικνύοντας μία διαφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ευρώπη για το χρέος.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει πως το 2013 υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών, (η πλειοψηφία “γονάτισε από τους φόρους”, αναφέρει χαρακτηριστικά) και διαμηνύει πως οι πρώτες κατοικίες των φτωχών και των αδύναμων θα συνεχίσουν να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς.