Η Ιπποκράτους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη, πρώην υπουργοί  δηλώνουν στήριξη αν όχι σύμπλευση με τον Α. Σαμαρά, η Ιπποκράτους καλείται να αντιμετωπίσει “κίνημα” στελεχών που διαφωνούν πλέον ανοιχτά με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Παλαιά στελέχη όπως οι κ. Σκανδαλίδης και Ρέππας εκτιμούν και δεν το κρύβουν ότι αν το κόμμα τους παραμείνει στην κυβέρνηση  δεν έχει καμιά πιθανότητα ανάκαμψης.

Τι φοβούνται; Ότι το ΠΑΣΟΚ θα χρεωθεί με την εφαρμογή των μέτρων την λαϊκή οργή και θα χάσει και τις όποιες ευκαιρίες έχει ακόμα να ανακάμψει.

Τη θέση αυτή φαίνεται να συμμερίζονται και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι ένα ακόμα θέμα για την Ιπποκράτους καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση εκτιμήσει ποιοι και πόσοι τελικά θα αποφασίσουν να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Υπ αυτές τις συνθήκες και με τον εναπομείναντα κορμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ διασπασμένο ο Ευαγ. Βενιζέλος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες τρόμου ελπίζοντας ότι το κόμμα του θα ξεπεράσει τον σκόπελο της ψήφισης των μέτρων με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ώστε να μπορέσει αμέσως μετά να ανασυντάξει τις κομματικές και κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Πάντως ας σημειωθεί ότι όση δυσφορία προκαλούν στην Ιπποκράτους οι θέσεις περί αποχώρησης από την κυβέρνηση άλλη τόση δυσφορία προκαλούν και οι μεγαλόστομες δηλώσεις στήριξης του Α. Σαμαρά όπως αυτή του Θ. Πάγκαλου. Το στενό επιτελείο του κ. Βενιζέλου διακρίνει πίσω από δηλώσεις όπως αυτή του κ. Πάγκαλου και κινήσεις αυτονόμησης όπως αυτή του κ. Α. Λοβέρδου προθέσεις “απομάκρυνσης από τον κλασσικό κεντροαριστερό πόλο” και προσχώρηση στην τάση που θέλει την δημιουργία ενός αμιγώς κεντρώου σχήματος με κορμό την ΝΔ.