Μαριάς: Καταστροφικός για την κοινωνία ο προϋπολογισμός

“Καταστροφικό για την οικονομία της χώρας και την κοινωνία ακόμη περισσότερο”, χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Στα κεντρικά σημαντικά θέματα του μνημονίου και της αφαίμαξης των κοινωνικών εισοδημάτων και της μνημονιακής πορείας της χώρας η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στις απαιτήσεις των δανειστών. Άλλωστε και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου”, σημειώνει ο κ. Μαριάς, και προσθέτει: “Οι όποιες φραστικές αντιδράσεις της κυβέρνησης, όπως στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για παράδειγμα, αποτελούν κατά τη γνώμη μας λεονταρισμούς οι οποίοι είναι στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιγνιδιού της συγκυβέρνησης για να δείξει ότι κάνει κάτι και να δικαιολογήσουν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας την παρουσία τους. Στο τέλος πάντα η κυβέρνηση λέει στην τρόικα «ναι σε όλα»”.

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μαριάς τονίζει: “Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν να υπάρξει ένα ενωτικό αντιμνημονιακό μήνυμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το εάν αυτό θα γίνει, σε ποιες περιοχές θα γίνει, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της κοινωνίας και τις δυνάμεις των ΑΝΕΛ τοπικά, που θα επιλέξουν υπό ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις και εάν μπορούν να συνεργασθούν με άλλες δυνάμεις, όπως σας είπα του αντιμνημονιακού, πατριωτικού δημοκρατικού τόξου και ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με άλλες δυνάμεις που ανήκουν σε αυτό το τόξο... Αυτήν την προσπάθεια, αυτήν την προσέγγιση μιας ενδεχόμενης συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τη χαρακτηρίζω ως αντιμνημονιακό πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο της μεταβλητής γεωμετρίας. Δηλαδή αλλού μπορείς να συνεργασθείς, αλλού ενδεχόμενα μπορούμε να έχουμε μία αυτοδύναμη κάθοδο των ΑΝΕΛ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές”.