Σαμαράς: Στην Ελλάδα που χτίζουμε κανείς δεν περισσεύει

“Αποφύγαμε τα χειρότερα, οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, τελειώνει η ύφεση, βγάζει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αναφερόμενος στις επιτυχίες της κυβέρνησής του και ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει.

“Ειρωνεύονται τις επιτυχίες της Ελλάδας, ενοχλούνται που έχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, φοβούνται που θα έχουμε ανάπτυξη”, σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε όσους “ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας”, ενώ κατηγόρησε για υποκρισία όσους κόπτονται δήθεν για την ανεργία, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

“Έλεγαν κάποιοι ότι δε θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους”, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι λένε το ίδιο και για την ανάπτυξη που θα έρθει το 2014, αλλά θα χρειαστεί να το πάρουν πίσω.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως “εμείς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μπροστά, και σε αυτό το ταξίδι προς τα εμπρός τους θέλουμε όλους μαζί μας”, προσθέτοντας ότι “στην Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης χωράνε όλοι” και “δεν περισσεύει κανείς” και ξεκαθαρίζοντας ότι “δε θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει την Ελλάδα κολλημένη στο χθες”.