Τσίπρας: Καταθέτω τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα 24ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα μεγάλα οδικά έργα που ψηφίζεται τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τροπολογία-ασπίδα προστασίας των πολιτών από την κερδοσκοπική επίθεση στην πρώτη κατοικία. Η τροπολογία θα προβλέπει την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση απολύτως της άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης δανείων και αλληλόχρεών λογαριασμών προς τρίτους.

"Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε και καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία- ασπίδα προστασίας των πολιτών από τη κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία.
Η τροπολογία αυτή έχει δύο σκέλη.

Το Πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.

Και εδώ να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να σταματήσουν το κρυφτούλι με τη τρόικα.
Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από   τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού", υπογράμμισε.

Αναφερόμενος σε όσα γίνονται στην ανώτατη εκπαίδευση, στον ΕΟΠΥΥ, στο θέμα της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, υποστήριξε: "Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραδίδει στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία Ελλάδα σε αποσύνθεση και απόγνωση". Άλλωστε πολλές φορές στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα παραλάβει έρημο.

"Το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν προσφέρεται ως success story αλλά αντίθετα είναι το απόλυτο disaster story του μνημονίου (...). Δεν υπάρχει success story με διάρκεια μεγαλύτερη της μιας ημέρας που να μπορούν να διαφημίσουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα", είπε.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που αρχίζει να συζητείται απόψε στη βουλή υποστήριξε ότι θα είναι για λίγο και με "ουρά" αφού σύντομα θα αναθεωρηθεί και πάει "αγκαζέ" με το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα 2014-2017.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος εκλογών και δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας με ευρύτερη στήριξη.