Κεγκέρογλου: Οι ομαδικές απολύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια

Παραδέχεται ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας ότι οι ομαδικές απολύσεις γίνονται, παρά τη σχετική νομοθεσία.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Β. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι "οι ομαδικές απολύσεις έχουν δυστυχώς ξεκινήσει από την εποχή της ύφεσης". Όπως είπε γίνονται από επιχειρήσεις που αποφασίζουν οι επιχειρηματίες τους να κλείσουν χωρίς καν να προσφύγουν σε πτώχευση, χωρίς να ακολουθούν τις διαδικασίες

Σχετικά με τις αλλαγές στο νόμο για την προστασία των ομαδικών απολύσεων επεσήμανε ότι "γίνεται μια συζήτηση αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη κατάληξη για το τι αλλαγές θα γίνουν". Μάλιστα τόνισε ότι: "Οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν να κάνουν με το νόμο αλλά κυρίως με την πραγματική ή επικαλούμενη αδυναμία επιχειρήσεων να λειτουργήσουν".

"Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του τι ισχύει γενικά στην εργατική νομοθεσία και τι εφαρμόζεται στη πράξη" τόνισε.

Για το νέο νόμο φορολογίας των ακινήτων ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές. Επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια τελευταία προσπάθεια να προσαρμοστούν οι συντελεστές στα χρήματα που θέλει να εισπράξει το Δημόσιο.

"Το άδικο είναι ότι ο συνεπής, ο έχων θα πληρώσει το αναλογούν με αυτούς τους συντελεστές, δίκαιους ή άδικους και κάποιοι δεν θα πληρώσουν καθόλου. Δηλαδή εκτός από αυτούς που θα πληρώσουν οι υπόλοιποι δεν θα πληρώσουν καθόλου; Το ερώτημα είναι να έχουμε υψηλούς συντελεστές για να καλύψουν τα 2,65 δισ. ευρώμ άρα να καλύψουμε και τους μη συνεπείς; Εδώ  είναι ο κίνδυνος να δημιουργηθεί τεράστια αδικία. Κάποιοι να πληρώσουν και κάποιοι να μην πληρώσουν. Αν αυτό πατάσσεται τότε προς τι η εισπραξιμότητα μόνο 2,65 δισ ή 2,9 δισ. ευρώ. Εάν λογαριάσουμε τη διαφορά και θεωρήσουμε 100% συντελεστή εισπραξιμότητας πόσο πέφτουν οι  συντελεστές για όλους", επεσήμανε.