“Όχι” από το ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές στο φρέσκο γάλα

Την αντίθεση του και την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του ο αγροτικός τομέας του κόμματος εκφράζει "την ιδιαίτερη ανησυχία μας για τις θέσεις που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης, για το θέμα της επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος".

Όπως τονίζεται από το ΠΑΣΟΚ: "η επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή την στρατηγική, αφού μια τέτοια ενέργεια όπως υποστηρίζεται και από την επιστημονική κοινότητα, θα υποβίβαζε την υψηλή διατροφική αξία του προϊόντος. Εκπέμποντας παράλληλα αρνητικά μηνύματα, αποδυναμώνοντας τη θέση των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εντός και εκτός της χώρας.

Βέβαια οι δυσάρεστες επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στα ως άνω αναφερόμενα. Όπως επισημαίνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια στόματος του Υπουργού του κ. Τσαυτάρη, η επιμήκυνση όχι μόνο υποβιβάζει το προϊόν, αλλά και λόγο των ιδιαίτερων κλιματολογικών και γεωγραφικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας μπορεί να αποτελεί και κίνδυνο ακόμα και για την ασφάλεια του καταναλωτή".

Μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται: "Άραγε όσοι υποστηρίζουν την άποψη για επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος, γνωρίζουν τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το γιαούρτι και τα τυριά; Γνωρίζουν ότι θα ανοίξουν την κερκόπορτα ώστε να υποβιβαστούν και αυτά τα προϊόντα;

Ο προσδιορισμός των 5 ημερών, για τη διατήρηση του φρέσκου γάλακτος έχει πραγματοποιηθεί έπειτα από πολυάριθμες έρευνες της επιστημονικής κοινότητας. Μας θλίβει ιδιαίτερα, όταν ακούμε υπουργού της κυβέρνησης να τις χαρακτηρίζει αστείες, αντικρούοντας τες μάλιστα μόνο με οικονομικά κριτήρια, χωρίς καμία επιστημονική έρευνα που να έχει πραγματοποιηθεί κάτω από τις ιδιαίτερες Ελληνικές συνθήκες και να λέει το αντίθετο από αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα".