Κεγκέρογλου: Δεν αλλάζει τίποτα στις ομαδικές απολύσεις

Το υπουργείο Εργασίας δε συζητά απελευθέρωση ορίου απολύσεων, τονίζει ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αλλαγή των ορίων απολύσεων και ότι δεν συζητά κάτι τέτοιο με την τρόικα.

Ωστόσο, πριν από ένα μήνα είχε διατυπωθεί η θέση ότι "η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο" και είχαν προαναγγελθεί αλλαγές. Ο κ. Κεγκέρογλου είχε σημειώσει ότι ουσιαστική προστασία υπάρχει, όταν υπάρχει κανονική λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς.

"Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Σωστά απαντά ο επίτροπος. Θα πρέπει να εξετάσουμε τη διαδικασία με βάση την οποία υποβάλλεται το αίτημα των ομαδικών απολύσεων και να δούμε το ζήτημα της επίκλησης της οικονομικής βιωσιμότητας από επιχειρήσεις", είχε δηλώσει ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, η οποία είχε επικαλεστεί πρόσφατη απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Σε μια αλλαγή στάσης, όπως διαφαίνεται από τις φρέσκιες δηλώσεις, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η προστασία των εργαζομένων από ομαδικές απολύσεις είναι αναγκαία, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δε θεωρεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης το όριο των ομαδικών απολύσεων, άρα δεν μπαίνει σε αυτήν τη συζήτηση με την τρόικα.

Ο υφυπουργός Εργασίας απέφυγε, πάντως, να διευκρινίσει εάν το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί προαπαιτούμενο στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.