Η ομάδα των ανεξάρτητων συγκροτεί κοινοβουλευτική ομάδα

Ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, η συγκρότηση της όγδοης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές, μετά από θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Έτσι, η συγκεκριμενη ομάδα βουλευτών, που ονομάζεται "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές", θα έχει δυνατότητες παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό έργο: Ο πρόεδρός της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, και θα τους διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και εξοπλισμός.

Η ομάδα των βουλευτών που συγκροτούν: Γιάννης Κουράκος, Νίκος Σταυρογιάννης (Νέα Μέρα), Χρήστος Αηδόνης, Ανδρέας Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Νίκος Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα), Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης (Κοινωνία Πρώτα), Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Κασαπίδης και Μάρκος Μπόλαρης. Πρόεδρος της ομάδας ορίζεται ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.