Γεωργιάδης: Δεν θα στείλουμε κανέναν στο δρόμο

"Δεν θέλουμε να στείλουμε κανέναν γιατρό στο δρόμο". Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι για όποιον γιατρό φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ, θα ανοίγουν ανάλογες θέσεις στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο ελληνικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υπάρχουν ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο, όπως για παράδειγμα 1.400 χειρουργοί στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα χειρουργεία δεν είναι πρωτοβάθμια φροντίδα, μιλώντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Κάνοντας λόγο για τα αστικού τύπου κέντρα υγείας, που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, εξήγησε ότι θα έχουν 24ωρη λειτουργία, και θα είναι έτοιμα σε περίπου 3 χρόνια.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Όπως γνωστοποίησε ότι σήμερα θα καταθέσει τροπολογία για την κινητροδότηση επικουρικών γιατρών στα νησιά, αλλά και τροπολογία για μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Αναφερόμενος στα χρέη του ΕΟΠΥΥ είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2012.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τέλος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι για να πέσει μία κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση. Αυτή η κυβέρνηση δίνει το καλύτερό της εαυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, τόνισε χαρακτηριστικά.