Βενιζέλος: Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία

Σαφές ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Η πρώτη κατοικία του φτωχού και του μεσαίου νοικοκυριού θα προστατεύεται"

"Το πλαίσιο είναι σαφές", συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να προσθέσει: "Όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που συζητάμε είναι διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι καθαρό το μήνυμα απ' την πλευρά μας σε σχέση με θέματα κοινωνικής ευαισθησίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την έξοδό του από την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία της ελληνικής επιχειρηματολογίας στις διαπραγματεύσεις με τα κλιμάκια της Τρόικας".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "η απόσταση γεφυρώνεται. Πρέπει να αναγνωριστεί η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας. Εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2014 υπάρχει και το έλλειμμα, το οποίο θα κινηθεί κάτω απ' το όριο της επιτήρησης με όρους δημοσιονομικούς, δηλαδή κάτω απ' το 3%".

Σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών όπου μέχρι στιγμής παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι "Παραμένει η πρόταση που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυρίας Γεννηματά και του υπουργείου Οικονομικών".

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις της Τρόικας με Στουρνάρα, Βρούτση και Χατζηδάκη.

Για τα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, ο κύριος Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι "ζητήματα εργασιακών σχέσεων δεν θα θιγούν τώρα", αναφερόμενος στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης και εξήγησε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Εργασίας και της Ασφάλισης "επικεντρώνονται στη διαφάνεια και στην είσπραξη".

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο σχέδιο του φόρου ακινήτων με το οποίο συμφώνησαν οι Κοινοβουλευτικες Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των βουλευτών υπάρχει ικανοποίηση.