Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στις 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να έχει ο Αντώνης Σαμαράς την ερχόμενη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.  

Ο Πρωθυπουργός που έχει το τελευταίο διάστημα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την κυρία Μέρκελ, τουλάχιστον μια φορά, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του κ. Σαμαρά για "πολιτική διαπραγμάτευση" με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας που αξιολογούν την πορεία εφαρμογής του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Στα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, εκτός από τα θετικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι και η ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, που σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες, συνδυάζεται άμεσα με την κοινωνική σταθερότητα, ενώ οι ισορροπίες είναι εύθραυστες.
 
Ήδη ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βερολίνο από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, για την  ετήσια "Συνάντηση Ηγετών" που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και στην οποία θα είναι εκ των βασικών ομιλητών το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει επίσης με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αλλά και τον επικεφαλής της Μπούντεσμανκ Γενς Βάιντμαν. 

 
Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ εντάσσεται στο πλαίσιο διαβουλεύσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς σε καμία περίπτωση δε θα έχει επίσημο χαρακτήρα.