Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

“Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, θα κάνει τη στροφή και θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις προσπάθειες να αναδειχθεί η γεωργία σε πυλώνα ανάπτυξης.

Όμως, όπως επισήμανε, “για να ανακτήσει η χώρα τη θέση της μέσα στην Ευρώπη, για να είναι αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ενδογενείς πόρους. Στη γη μας και στους ανθρώπους μας”. Προς τούτο, συμπλήρωσε, έχει σημασία να βοηθηθεί ο νέος αγρότης, έχει σημασία να γίνει ο αγρότης σύγχρονος επιχειρηματίας, καθώς μέσω της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί να ενισχυθεί και η βιομηχανία τροφίμων, ένας τομέας της μεταποίησης, στον οποίο η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε μια από τις πρώτες θέσεις, διεθνώς, σε ποιότητα.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού σημείωσε τις δυσκολίες, τις οποίες σε τούτη τη συγκυρία αντιμετωπίζει ο Έλληνας αγρότης, είπε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λύσεις, έτσι ώστε η φορολογία πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης να μη θίξουν το αγροτικό πετρέλαιο και πρότεινε την υπαγωγή των αγροτικών εφοδίων στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 6% Επίσης, ο ΕΦΕΤ, ως σημείο επαφής της χώρας με το Παγκόσμιο Δίκτυο για την Ασφάλεια των Τροφίμων (INFOSAN) ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.