Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί συμφέροντα

"Ο Τσίπρας πήρε φόρα από το Τέξας και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας. Διετύπωσε στο Τέξας με άνεση τις αφελείς φιλοαμερικανικές απόψεις του" τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την εξεταστική για τα υποβρύχια τονίζοντας ότι "εξυπηρετεί συμφέροντα".

"Εξυπηρετεί συμφέροντα και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Γιατί δεν καταθέτει πρόταση για εξεταστική εδώ και τρεις βδομάδες;" τόνισε. Πρόσθεσε ότι με την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας θα φανεί το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.

"Το ΠΑΣΟΚ με την απόκρουση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει την πορεία της χώρας. Αυτό το πλαίσιο αποτυπώθηκε και στην προγραμματική συμφωνία" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ακόμη ότι "στην πραγματικότητα μας δίνει ευκαιρία να μη συζητήσουμε μόνο για την κυβερνητική πολιτική".

"Πρέπει να αναδειχθεί η ανάγκη να υπάρξουν συνομιλητές στο Ευρωπαϊκό επίπεδο που να κατανοούν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα" ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τόνισε: "Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι περικοπές μισθών και συντάξεων. Δεν τα αντέχει η κοινωνία, η οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Είναι κοινωνικά αδιανόητα και βάρβαρα.

Ποτέ δε μας προσφέρθηκε μια άλλη εναλλακτική λύση. Αυτό θα αναδειχθεί από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Η μόνη λύση είναι αυτή που επιλέξαμε".

Χαρακτήρισε "εθνικά απαράδεκτη" την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ.Τσίπρα, επισημαίνοντας πως μόνο η κυβέρνηση διαθέτει στρατηγική εξόδου από την κρίση

"Η δική μας στρατηγική είναι στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο. Στην πραγματικότητα, μόνο εμείς έχουμε στρατηγική" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια στρατηγική εγκλωβισμού στην μιζέρια και την εξάρτηση!