Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν ζήτησε σιωπητήριο στο κόμμα

Την άμεση απομάκρυνση της Τρόικα απο τη χώρα και την απαλλαγή από το μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας, καθώς και την κρατικοποίηση των τραπεζών επαγγέλεται το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα.

Στη συνέντευξή του, επίσης, ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί πως με τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών επιχειρείται από εγχώρια και ξένα κέντρα ένα νέο πείραμα της "στρατηγικής της έντασης και του αίματος", με στόχο να αποκοπούν οι επικείμενες προοδευτικές εελίξεις στον τόπο.

Επιμένει πως ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε θετική ψήφο στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Δηλώνει πως δεν ζήτησε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας σιωπητήριο στο κόμμα και υπεραμύνεται της εσωτερικής δημοκρατίας, της πολυφωνίας και του πολυτασικού χαρακτήρα του Κόμματος. "Χωρίς βαθιά δημοκρατία, λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ανατρεπτικό ρόλο του", αναφέρει και σημειώνει ότι "Δεν ξέρω να ζήτησε ποτέ ο Τσίπρας να επιβληθεί σιωπητήριο στο κόμμα".

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κάνει λόγο για κυβέρνηση που είναι επικίνδυνη με τη χώρα, προβλέπει την ηχηρή πτώση της στις επερχόμενες εκλογές, και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα για να ασκήσει τη διακυβέρνηση του τόπου.