Τον Φεβρουάριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στον Φεβρουάριο τοποθέτησε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας πριν από λίγο στην οργανωτική γραμματεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ένα συντακτικό συνέδριο και πρόσθεσε ότι: “Πρώτος στόχος είναι ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία. Δεύτερος στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι εκφραστής των πρoοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ενα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι εκφραστής δυνάμεων οπισθοφυλακής, του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, των αγκυλώσεων και των προνομίων”.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία σημείωσε ότι: “Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει προοπτική. Δεν αντέχουμε άλλη μιζέρια” και πρόσθεσε: “Το μήνυμά μας ειναι αισιόδοξο. Θα κερδίσουμε ως έθνος το χαμένο έδαφος σε στέρεη βάση αυτη τη φορά”.

Για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι: “Δεν μπορεί κανείς να δώσει μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, αργόμισθοι και απόντες δημόσιοι υπάλληλοι”, ενώ για τα εργασιακά σημείωσε: “Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα στα εργασιακά στο πλαίσιο που συμφωνήσαμε οι τρεις αρχηγοί”.