Κεγκέρογλου: Από βδομάδα στη Βουλή το ασφαλιστικό

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν κατατέθηκε χθες, εξαιτίας των αντιρρήσεων της τρόικας, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

“Θεωρώ ότι το σχέδιο νόμου αυτό, με την κατάθεσή του και τη συζήτησή του, θα φανεί ότι είναι ένα σχέδιο νόμου θετικό από όλες τις πλευρές. Έχει μέσα διατάξεις που λύνουν προβλήματα, έχει διατάξεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία”, ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο θα περιέχει διάταξη που θα προβλέπει την αύξηση της προσωρινής σύνταξης, αλλά και διατάξεις που θα επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής της σύνταξης.

Όσον αφορά το στόχο της είσπραξης τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, ο υφυπουργός Εργασίας έκανε λόγο για εφικτό στόχο,  τονίζοντας πως στο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που “δεν αφήνουν περιθώριο σε κάποιον που θέλει να παίξει παιγνίδια με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως π.χ. τη συσχέτιση της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) με την καταβολή των αντίστοιχων ποσών που προβλέπονται σε αυτή”.

“Είναι ζητήματα που έχουν βγει ως συμπέρασμα από την εμπειρία και του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων να δώσουμε αποφασιστικό χτύπημα σε αυτούς που για ίδιον όφελος βάλλουν κατά του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”, ανέφερε ακόμα.