‘Αδωνις: Τα ιδιωτικά συστήματα υγείας συμφέρουν πιο πολύ από τα δημόσια

Οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας, δήλωσε με αφορμή τη συζήτηση για τη βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό, ο υπουργός Υγείας .

Κληθείς να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο Mega την Τετάρτη: "Τα μηχανήματα χαλάνε. Καλέσαμε αμέσως την εταιρία, η οποία προσπάθησε άμεσα να επισκευάσει τον αξονικό τομογράφο, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται μια πλακέτα, την οποία έχουμε παραγγείλει και θα φθάσει στις 12:00 σήμερα".

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε ένα μήνα ο "Ευαγγελισμός" θα έχει και δεύτερο αξονικό τομογράφο, που έχει αγοραστεί με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Οι γιατροί του "Ευαγγελισμός" κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να ενοικιάζει τα μηχανήματα ιδιωτών για την εκτέλεση αξονικών τομογραφιών.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε: "Δε θα κλείσουμε και τους ιδιώτες".

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εξέφρασαν την εκτίμηση ότι περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα "διαφυγόντα κέρδη" των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε παρατήρηση, δε, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι "τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας".