Παπούλιας: Μέχρι εδώ, όχι άλλο για τους Έλληνες

Συγκινητικές ήταν οι δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα πρώτη στους αγώνες και με τις μάχες της στο Μέτωπο αφύπνισε και την υπόλοιπη Ευρώπη, "την κοιμώμενη τότε Ευρώπη, που είχε υποταχθεί στη γερμανική μηχανή".

"Η χώρα μας είναι και ήταν πάντα πρωτοπόρα στα θέματα διεκδίκησης της ελευθερίας", τόνισε ο κ. Παπούλιας και με την ευκαιρία αυτή ζήτησε εμμέσως από την Ευρώπη να βρει μια λύση για την κρίση στην Ελλάδα.

"Θέλω να πω ότι γι' αυτόν τον περήφανο λαό, φτάνει! Μέχρι εδώ για τους Έλληνες", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Ο ελληνικός λαός έδωσε το αίμα του και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτό, πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη.Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που μπορούσε να δώσει το έδωσε!Δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς! Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς", συμπλήρωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

"Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Να σταθούν όλοι στο πλευρό της κυβέρνησης που δίνει τη δική της μάχη. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σταθερότητας προς όλους του φίλους και τους γείτονες. Είμαστε δυνατοί, έχουμε ιστορία και έχουμε τη δική μας συνεισφορά στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Οι Θεσσαλονικείς με την παλλαϊκή συμμετοχή τους έδειξαν ότι υπάρχει ενότητα, με ομοψυχία και αλληλεγγύη. Η Ελλάδα θα βγει και πάλι νικήτρια. Δε θα αργήσει η μέρα που θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα".

"Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωές μας και το ιστορικό έπος των προγόνων μας", αρκέστηκε να δηλώσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δίχως να κάνει άλλη αναφορά στο θέμα που έχει προκληθεί με Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ. "Όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε τη νίκη κατά του φασισμού, του ναζισμού και των άκρων", είπε ακόμη.

Από την παρέλαση απουσίασαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσκληση Τζιτζικώστα στη Χρυσή Αυγή.

Ο μόνος που εμφανίστηκε από πλευράς της Χρυσής Αυγής ήταν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, χωρίς πάντως να δοκιμάσει να καθίσει στην εξέδρα των επισήμων.

Την παρέλαση παρακολούθησε λιγοστός κόσμος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας.

Εμπρηστικός, αναφορικά με το περιθρύλητο θέμα της πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση, ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης στις δηλώσεις του.

"Η θρασυδειλία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώθηκε από τη στάση τους να μείνουν απέναντι στο πεζοδρόμιο και όχι να έρθουν στην εξέδρα. Αν ήθελαν, ας έρχονταν στην εξέδρα, να δούμε τι θα γινόταν", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. "Αν θέλει να φύγει, ας φύγει ο κ. Μπουτάρης. Αυτό θέλει και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, εξάλλου. Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και θα εκπροσωπείται σωστά και στη Βουλή και σε κάθε εκδήλωση και παντού", απάντησε ο κ. Γρέγος.