Άνοιξε συζήτηση για την αναγκαιότητα των παρελάσεων

Την Κυριακή ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης φέρεται να δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση, πρόκειται να καταργήσει τις παρελάσεις.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος προκάλεσε ειρωνικά τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, να καταργήσει και τον Εθνικό Ύμνο.

Δύο τέτοια σχόλια, απ' ό,τι φαίνεται, αρκούσαν για να ανοίξουν τη συζήτηση για την αναγκαιότητα των παρελάσεων. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί στην τηλεόραση του Mega ότι "δε χρειάζεται να γίνονται δύο παρελάσεις το χρόνο" στη χώρα και ότι "αρκεί η μία της 25ης Μαρτίου".

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκρίνει την κατάργηση του εορτασμού δύο εθνικών εορτών και προτείνει την κατάργηση των μαθητικών και των τοπικών παρελάσεων και της μίας εκ των δύο στρατιωτικών και συγκεκριμένα, αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως "ηλιθιότητα" την προσπάθεια αντιπαραβολής ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα,  λόγω της καταδίκης Τσοχατζόπουλου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος να συγκρίνει τη Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή, λόγω της καταδίκης Παπαγεωργόπουλου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να υποβάλλει την παραίτησή του μετά τη σημερινή παρέλαση.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κικίλιας υπεραμύνθηκε ξανά της απόφασης Τζιτζικώστα να καλέσει τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.