Περιμένουν τις δηλώσεις Τζιτζικώστα μετά την παρέλαση

Tο πολιτικό ενδιαφέρον της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου επικεντρώνεται στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πώς θα χειριστεί το θέμα ο κύριος Τζιτζικώστας, ο οποίος από το πρωί της Κυριακής προκάλεσε την οργή του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αποφάσισε τελικά να μην παραστεί στην παρέλαση της πόλης, η οποία ήταν για πολλά χρόνια η εκλογική του περιφέρεια.

Αιτία είναι η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ότι "κάποιος Περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση" και να το θεωρήσει "εγκληματική οργάνωση" επειδή καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Επρόκειτο για ένα άτυχο αντιπαράδειγμα του Περιφερειάρχη, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει για ποιο λόγο απέστειλε πρόσκληση για τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και στη Χρυσή Αυγή.

Ήταν ένα "αστείο επιχείρημα", όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος στην τηλεόραση του Mega, πριν το εκστομίσει, "το οποίο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος", αλλά τελικά στράφηκε εναντίον του, αν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας συντάχθηκε με το άλλο επιχείρημα του Περιφερειάρχη ότι "οι νόμοι πρέπει να τηρούνται".

Ο κ. Τζιτζικώστας αυτό το τελευταίο επιχείρημα προσπάθησε ανεπιτυχώς να στηρίξει. Από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Σϊμο Κεδίκογλου, ζητήθηκε με κάθε επισημότητα και δημοσιότητα διορθωτική δήλωσή του, εκείνος την έκανε. "Σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση", είπε, όμως η μήνις του ΠΑΣΟΚ δεν έσβησε.

Τελικά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει στην εξέδρα των επισήμων εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ δε θα εκπροσωπηθούν στην παρέλαση ως αντίδραση στην πρόσκληση της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν τελικά θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος στην παρέλαση.