Τσίπρας: Κάνουν τους επαναστάτες αυτοί που υπέγραψαν μνημόνια

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαρροές  περί μειώσεων στις συντάξεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε "πως εκείνοι που συνυπέγραψαν τα μνημόνια κάνουν τώρα τους επαναστάτες αναφορικά με τη λήψη νέων μέτρων" και χαρακτήρισε "θέατρο του παραλόγου" τα περί success story. O κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχθεί την αποτυχία της στρατηγικής του καλού μαθητή.

"Πριν από λίγους μήνες με την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ κορυφώθηκε το θέατρο του παραλόγου για το περίφημο success story, για τα πλεονάσματα που έχουμε καταφέρει και θα μοιράσουμε κιόλας και σήμερα η συζήτηση εστιάζεται στο αν το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι 2 δισ. για το 2014 όπως λέει η τρόικα ή κατά τι λιγότερο όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών", είπε.

Τόνισε ακόμη: "Πού είναι τα πλεονάσματα; Και μάλιστα για μια ακόμα φορά η συζήτηση αυτή εστιάζεται στο πως θα μπήξουν το μαχαίρι στην πληγή, στο πως θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα και οι συνήθεις ύποπτοι είναι τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η συζήτηση μάλιστα χθες πήρε δημόσια έκταση σε όλα τα δελτία ειδήσεων για το ποιες συντάξεις θα πληγούν".