Σκυλακάκης: Από το 2010 λέω να σταματήσουν οι πρόωρες συντάξεις

"Η κυβέρνηση διαφαίνεται ότι εξετάζει επιτέλους την πιθανότητα να σταματήσει το σκάνδαλο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, θέτοντας το σχετικό όριο στα 65. Έχω δεκάδες φορές ζητήσει να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις", αναφέρει ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης και προσθέτει ότι "ήδη από πριν την υπογραφή του μνημονίο, το 2010, ζήτησα να θεσμοθετηθεί το σχετικό όριο στα 66, κάτι που αν είχε συμβεί θα είχαμε προ πολλού μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπιστοσύνη κ.λπ. στην οικονομία".

Ο κ. Σκυλακάκης προσθέτει ακόμη: "Είμαι όμως υποχρεωμένος να επισημάνω ότι επιμένει στον αδιόρθωτο συντεχνιακό και φορομπηχτικό εαυτό της, όταν δηλώνει ταυτόχρονα ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των προσλήψεων στο δημόσιο (7-8.000 το 2014). Προσλήψεις πού για να τις πληρώσει θα επιβαρύνει με νέους φόρους μια κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της φορολογικής απόγνωσης και σε μαζική αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως ήδη συμβαίνει με τους φόρους ακινήτων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, ακόμα κι όταν το αδιέξοδο είναι προφανές, αδυνατεί να υιοθετήσει μια καθαρή πολιτική λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους. Πολιτική που η Δράση επιμένει με συνέπεια να προτείνει ως μόνη λύση για να γλυτώσουμε από την εξελισσόμενη οικονομική καταστροφή."