Αποφάσεις για το χρέος θα ζητήσει ο Σαμαράς από τους Ευρωπαίους

Το θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους και την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, αλλά και σε συναντήσεις που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες. Μάλιστα η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιδιώκει συνάντηση με την Ά. Μέρκελ, κάτι που δεν έχει κλειδώσει ακόμη.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις θέσεις απασχόλησης, ωστόσο η ελληνική πλευρά, διά του πρωθυπουργού θα θέσει συγκεκριμένα θέματα για το χρέος.

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μετάσχει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα μετάσχει επίσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπου και αναμένεται να θέσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοσιονομικό κενό και τα πρόσθετα μέτρα του 2014.