Μπεχράκης: Πρωτοφανής θρασύτητα το κάπνισμα στη Βουλή

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Μπεχράκης καταδικάζει το γεγονός ότι κάπνιζαν τρεις βουλευτές στο διάδρομο της Βουλής.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οδυνηρή έκπληξη προκάλεσε στον κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός, ότι τρία μέλη του Κοινοβουλίου εντοπίσθηκαν να καπνίζουν στο διάδρομο της Βουλής, ακριβώς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας. Και το ακόμη χειρότερο είναι, ότι,όταν τους έγινε παρατήρηση ότι αυτό ήταν παράνομο, μια εξ αυτών (γυναίκα και ιατρός μάλιστα) φέρεται, κατά το σχετικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο να είπε "θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και οπότε γουστάρω".

Μια σύντομη προσέγγιση του συμβάντος οδηγεί σε απογοητευτικές διαπιστώσεις: Συνειδητή παραβατική συμπεριφορά από ανθρώπους που έχουν δώσει όρκο στην τήρηση του Νόμου. Έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο χώρο του Κοινοβουλίου από τα ίδια τα μέλη του. Επίδειξη πρωτοφανούς θρασύτητας στην υπόδειξη του λάθους. Έλλειψη ιατρικού ήθους.

Είναι βέβαιον,κύριε Πρόεδρε,ότι δεν ευλογείτε τα παρα πάνω. Η προσδοκία,όμως όλων μας,είναι να κάνετε κάτι, δεδομένου ότι, το παθητικό κάπνισμα είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σκληρής βίας στη σημερινή κοινωνία».