Στυλιανίδης: Είμαστε 60 που λέμε «όχι» σε νέα μέτρα

Το μήνυμα ότι οι βουλευτές δεν λειτουργούν στυγνά τεχνοκρατικά καθώς και ότι διαφωνούν με τη λογική των οριζόντιων μέτρων στέλνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία. Ξεκαθαρίζει ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο εκλογών τη συγκεκριμένη στιγμή, εκτιμώντας ότι θα είναι επιβλαβείς για την οικονομία ενώ δηλώνει αντίθετος και με τη θεωρία των δύο άκρων.

Ο πρώην υπουργός στέλνει το μήνυμα ότι τουλάχιστον 55-60 βουλευτές της Ν.Δ είναι κάθετα αντίθετοι με τις λογικές των οριζόντιων μέτρων "που ακρωτηριάζουν τον κοινωνικό ιστό, δυναμιτίζουν τη συνοχή, στεγνώνουν τη ρευστότητα της αγοράς και άρα εκτινάσσουν την ανεργία" και τονίζει : "Πρέπει όλοι, δανειστές και τεχνοκράτες, να κατανοήσουν ότι πρέπει να ξανασυστηθούμε με την κοινωνία. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με την κοινωνία απέναντι".

Σε ό,τι αφορά τη θεωρία των δύο άκρων δηλώνει αντίθετος, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο "η υγιής ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση να μεταπίπτει σε διχαστικές προσεγγίσεις, διότι τότε, εκτός από το διχασμό της κοινωνίας, προκαλεί και έναν πρωτόγονο φανατισμό που δεν ωφελεί σε τίποτα".