Δύο δημοσκοπήσεις… δύο πρωτιές για δύο κόμματα

Στα όρια του στατιστικού λάθους κινούνται οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται την ίδια μέρα εμφανίζονται να προηγούνται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Όσο για τη Χρυσή Αυγή υφίσταται μεγάλη φθορά όμως κρατάει τον ισχυρό πυρήνα της και μένει τρίτο κόμμα.

Μπροστά με 1% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1% δίνει σημερινή δημοσκόπηση, σε αντίθεση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν στην πρώτη θέση τη Νέα Δημοκρατία.

Στη νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ.

Η Χρυσή Αυγή υφίσταται φθορά στα ποσοστά της, καθώς φτάνει το 10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός τα ηνία κρατάει ο «κανένας» με 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 30% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

Μπροστά με 1,2% η Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 5,7%.

Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.