Κουτσούμπας: Είμαστε σίγουρα μπροστά σε πακέτο νέων μέτρων

Την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ως μόνο τρόπο ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που φεύγουν στο εξωτερικό, ανέφερε ότι φεύγουν γιατί έχουν υψηλή κερδοφορία αλλού και πρόσθεσε ότι “σίγουρα είμαστε μπροστά σε ένα πακέτο νέων μέτρων”, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητά διευκόλυνση για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να λύσει κάποια ζητήματα του δημοσιονομικού κενού που υπάρχει.

Σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, δεν μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου προς όφελος των εργαζομένων, αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, με έλεγχο του ίδιου του λαού και του λαϊκού κράτους. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι αδύνατη χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, τόνισε.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η πολιτική διέξοδος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας αλλά και ευρύτερα, αν η Αριστερά δεν μπορεί να βρει κοινό βηματισμό, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα του πρώτο μίλησε για την αναγκαιότητα συγκρότησης Λαϊκής Συμμαχίας, ιδιαίτερα μετά το 19ο Συνέδριό του, αλλά όχι στην βάση του πως προσδιορίζει ο καθένας τον εαυτό του ή με βάση τεχνητούς και ξεπερασμένους διαχωρισμούς.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι “ισχύει απόλυτα” το “όχι” του κόμματος για συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην περίπτωση του ενδεχομένου εκ νέου προκήρυξης εκλογών. “Η διακυβέρνηση που εμείς θα πάρουμε μέρος, η εξουσία στην οποία εμείς θα συμμετέχουμε, το κράτος στο οποίο εμείς θα συμμετέχουμε, θα είναι εξουσία που θα είναι ο λαός πρωταγωνιστής. Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα θα βρίσκονται εκεί. Θα μπορούν να αναπτύσσουν, να σχεδιάζουν την οικονομία, επιστημονικά, σε όφελος των εργαζομένων και του λαού. Θα αποδεσμευτούμε από την ΕΕ και άλλους τέτοιους οργανισμούς και λυκοσυμμαχίες. Θα κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και ο πλούτος της χώρας θα βρεθεί στα χέρια των εργαζομένων. Τελεία και παύλα. Ορίστε ένα πρόγραμμα που δεν είναι “κομμουνιστικό” πρόγραμμα. Είναι πρόγραμμα για όλο το λαό”, κατέληξε.